Ontbijt makkelijk

HOME    |    ONTBIJT   |   ENQUÊTE  

Ontbijt

Start de dag goed met een gezond ontbijt

Begin de dag met een uitgebalanceerd en evenwichtig ontbijt. Om gezonder te leven hoeft u uw leven niet volledig om te gooien. Het maken van enkele makkelijke aanpassingen aan uw dagelijkse routine kunnen u op weg helpen. Het overslaan van het ontbijt is een veel gemaakte fout. Een uitgebalanceerd en gezond ontbijt zorgt ervoor dat u uw gewicht beter beheerst en dat u zich gedurende de dag vitaler voelt en beter presteert. Start uw dag op de best mogelijke manier met een uitgebalanceerd en evenwichtig ontbijt.

breakfast

 

Het ontbijt overslaan

Misschien heeft u in de ochtend weinig tijd of wellicht ontbijt u niet omdat u af wilt vallen. Als u niet ontbijt komt de stofwisseling heel langzaam op gang. U krijgt trek (vaak in lekkere dingen) en bent niet energiek. Zodra u gaat eten verbrandt de stofwisseling geen vet, maar slaat dit juist op. Hierdoor komt u juist aan in plaats van af te vallen. Afvallen betekent niet dat u moet gaan vasten. Uw stofwisseling moet juist goed functioneren, zodat het lichaam overtollig vet gaat verbranden. Ook als u af wilt vallen is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag!

 

Het traditionele ontbijt

In een traditioneel ontbijt met brood of zoete ontbijtgranen zitten koolhydraten die zorgen voor een stijging van de bloedsuikerspiegel. Er komt insuline vrij die de suikers uit het bloed verwijdert en overschotten opslaat in vet. Hierdoor verlaagt de bloedsuikerspiegel waardoor u verlangt naar meer koolhydraten. Herkent u dit, dat u niet lang na het ontbijt alweer (lekkere) trek heeft?

 

Een evenwichtig en gezond ontbijt

Een ideaal ontbijt is gebaseerd op (plantaardige) eiwitten en voorziet het lichaam van vocht, voedingsstoffen en energie. Uw eetlust blijft onder controle omdat de honger- en trekaanvallen verdwijnen. U voelt zich de hele dag vitaal en energiek!

 

 © 2015 Balans Ontbijt Enquête